Jos van Hattum


Ik ben een zeer ervaren acupuncturist met een bloeiende praktijk in Beverwijk. Al meer dan dertig jaar behandel ik met succes patiënten met mijn kennis en ervaring op het gebied van acupunctuur en fysiotherapie. Centraal bij de behandeling staan vertrouwen, duidelijkheid en verbetering.

Missie
Ik wil mijn kennis en ervaring nog heel lang delen met de wereld. Ik zit 31 jaar in het vak, maar dat betekent niet dat ik op mijn lauweren rust. Juist niet. Ik sta aan het begin van een nieuwe fase. Mijn drang om mensen vanuit praktijk Wijckerborgh met klachten te helpen is met de jaren alleen maar groter geworden. Nu wil ik dat patiënten de vruchten plukken van mijn kennis en ervaring.

Ervaring & drive
Ervaring hebben is eigenlijk heel abstract. Je kan alleen laten zien wat je allemaal weet als je werkt en je kennis en ervaring deelt met de wereld. Dan wordt ervaring zichtbaar. Door mijn ervaring gaat het me makkelijker af om tot de kern van het probleem, van de klacht te komen.

Energiek & nieuwsgierig 
Bij elke nieuwe aanmelding bij de praktijk ben ik blij en benieuwd naar de mens en het verhaal. Wie zal het zijn? Wat is de klacht? Ben ik in staat om deze persoon af te helpen van zijn klachten. Het blijft bijzonder dat mensen het vertrouwen hebben dat je ze kan helpen en dat ze zich aanmelden.

 

Respect & vertrouwen
Behandel een ander zoals je zelf ook behandeld wil worden. Het klinkt misschien wat vreemd, maar ik hou van mensen, hun verhalen, hun levens. Het opbouwen van vertrouwensrelaties is mijn kracht. Anders ga je patiënten plichtmatig behandelen terwijl je als acupuncturist juist het verschil wil maken. Ik hecht er waarde aan als mensen gelijk geschakeld zijn. Door iets uit je eigen leven te delen, kan je contact maken met de ander.

Imago & waarde
Ik ben voorzitter geweest Onder mijn voorzitterschap van de beroepsvereniging Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA) is een beroepsprofiel opgesteld. Nog steeds zet ik me in om acupunctuur de plaats te geven die hij verdient. Nu maak ik me als initiator van de denktank en als patiëntvoorlichter binnen NVA sterk voor een volwaardige plek van acupunctuur binnen de gezondheidszorg. 
Het imago van acupunctuur zit in de lift, maar nog te vaak ontbreekt het aan nuance als men het heeft over acupunctuur in de westerse wereld, terwijl het toch onderdeel is van de traditionele Chinese geneeskunst. Fysiotherapie heeft ook eerst zijn waarde moeten bewijzen om omarmt te worden. 

Dienstbaar
Ik vind het belangrijk om oog te blijven houden voor de omgeving en te zien wat een mens of een situatie nodig heeft. Het zijn de kleine dingen in de omgang waar ik energie uit haal. In deze wereld moeten we het met elkaar zien te rooien en door kleine positieve dingen in de omgangsvorm te laten zien, wil ik daar positief aan bijdragen.